De zomerperiode is het ideale moment om uw woning te verkopen

De zomerperiode is het ideale moment om uw woning te verkopen

Een bekende slagzin in vastgoed luidt: “De immobiliënmarkt slaapt nooit en is 365 dagen per jaar in beweging.” Huizen en appartementen worden immers het hele jaar door op de markt gezet. Ervaren makelaars weten echter dat bepaalde seizoenen duidelijk beter scoren met procentueel meer kans op een verkoop. Statistisch gezien is de zomerperiode het ideale moment om uw woning te verkopen met enkele onmiskenbare voordelen waar u misschien nog niet aan gedacht had.

In de zomerperiode hebben kandidaat-kopers meer tijd

Theoretisch zou u kunnen redeneren dat geïnteresseerde kopers in de zomer enkel aan vakantie denken. Het is ongetwijfeld een feit dat veel kandidaat-kopers in de zomermaanden genieten van een welverdiende vakantie, maar daarnaast is het ook een feit dat ze in deze periode tevens over meer vrije tijd beschikken. Het is niet toevallig dat zoekertjessites tijdens de zomer opvallend meer websitebezoeken waarnemen. Meer nog, Belgische immosites registreren in juli en augustus clicks vanuit heel Europa wat bewijst dat geïnteresseerde kopers zelfs op hun vakantiebestemming blijven speuren naar het ideale huis of appartement. Omdat kandidaat-kopers meer tijd hebben in de vakantie is de kans bovendien groter dat ze uw makelaar effectief zullen contacteren voor een bezoek aan het pand.

Een stralende zon en een prachtige blauwe lucht zijn onmiskenbare troeven

Bijkomend voordeel in de zomer, de dagen zijn niet alleen warmer maar ook veel langer waardoor uw woning baadt in het licht en helemaal tot zijn recht kan komen. Een stralende zon en een prachtige blauwe lucht zijn ontegensprekelijke troeven voor een geslaagd bezoek en vormen daarnaast ook een uitstekende gelegenheid om adembenemende foto’s te maken van uw huis of appartement. Uw makelaar weet dit, goeie foto’s zijn cruciaal en kunnen veel extra bezoekers lokken. Verkoopt u uw huis in de zomer dan kan u trouwens ook de meerwaarde van uw tuin ten volle uitspelen. Met een mooi aangelegde tuin en een gezellig terras kan u geïnteresseerde kopers laten dromen van het perfecte decor voor een leuke barbecue of een zomers aperitiefje. In de winter kan een tuin eerder een nadeel vormen, maar in de zomer is het zonder twijfel uw grootste troefkaart. Zorg er dus voor dat het gras altijd mooi gemaaid is en probeer hier en daar wat kleuraccenten te voorzien met bloemen of planten. Overdrijf evenwel niet qua tuinbeplanting, want een tuin die te veel onderhoud vraagt kan potentiële kopers afschrikken. Streef dus een gezond evenwicht na met een verzorgde groene tuin en probeer een overdreven oerwoud van fauna en flora te vermijden.

Tijdens de zomerperiode zijn mensen optimistischer en goedgezind

Studies hebben uitgewezen dat mensen een stuk vrolijker en positiever zijn wanneer het warm is en de zon schijnt. Maak samen met uw makelaar gebruik van deze positieve flow en optimisme. Speel dus bewust in op een uitgesproken zomers vakantiegevoel. Zorg voor frisse kleuren in uw woning, plaats een boeket bloemen en laat veel licht binnen. Een zomerse en netjes opgeruimde woning ziet er sowieso veel ruimer en aantrekkelijker uit dan een winterse woning met een sombere en donkere sfeer.

Een unieke opportuniteit om extra opties in de kijker te zetten

Beschikt uw woning over enkele bijzondere aspecten zoals de eventuele aanwezigheid van een zwembad of een poolhouse, een jacuzzi, een state-of-the-art aircosysteem of een zonnewering dan biedt de zomerperiode een unieke opportuniteit om deze opties extra in de kijker te zetten. Kandidaat-kopers zullen dergelijke zaken onmiddellijk opmerken en dit associëren met een hoogstaand wooncomfort. De warme zomermaanden zijn dan ook de uitgelezen periode om de toegevoegde waarde van dergelijke systemen in de praktijk te demonstreren.

Bron: Homeentrends.be

Vraag uw gratis schatting aan Blijf op de hoogte van het aanbod